Demiryolu Atölye Test ekipmanları


Ön Isıtma & Fren Test Sistemi

Ön Isıtma ve Fren Test Sistemi birbiri ile benzerlik gösteren sistemlerdir. Bütün temel teknolojik unsurların bulunduğu bir konteynırdan ve kurulmasını istediğiniz her raylı sistem için bir kabinden oluşur. Operatörün işini yapabilmesi için yalnızca bu kabinlere ulaşması yeterlidir.

Fren Test Sistemi bir veya birden fazla demiryolu aracının frenlerinin doğru çalışmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Ön ısıtma sistemi ise park halindeki trenlerin harekete geçmeden önce ısıtılması için kullanılır.

Egzoz Duman Emisyon Sistemi

Egzoz Dumanı Emilim Sistemi, dizel lokomotiflerin ve demiryolu araçlarının bakımında ve bakım esnasında çalışanları tehlikeli dizel egzoz emisyonlarından etkili bir şekilde korumaya yardımcı olmak için kullanılır. Tüm sistem imalathanenin düzenine göre tasarlanır. Egzoz Dumanı Emilim Sisteminin hareketli kısmı, dönen bir kol ile veya baş üstü köprüsü ile yapılabilir.

Bu sistem, çalışanların dizel demiryolu lokomotiflerinde çalıştığı depolarda çevresel sebeplerle zorunlu kılınmıştır.

Seyyar Çatı Çalışma Platformu
Seyyar Çatı Çalışma Platformu, teknisyenlerin trenlerin üzerinde çalışmasına olanak tanıyan bir baş üstü platform sistemidir. Sistem, personelin güvenliğini sağlamak için Geri Çekilebilir Katener Sistemi ile eşleştirilebilir. Sistem, trenin tüm uzunluğunu kapsayacak şekilde bir depo boyunca ilerleyen kirişlere monte edilir. Sistem çalışırken, çalışma alanının sınırlandırılması haline gelen güvenlik bariyerleri kullanır. Sistem çalışırken çalışma alanını sınırlandıran güvenlik bariyerleri devreye girer. Her tren bakım hattı için bir Seyyar Çatı Çalışma Platformu kurulur ve kullanılır. Seyyar Çatı Çalışma Platformu tasarımının temel ilkesi güvenliktir ve minimum bakım ile sürekli çalışır durumda olması esastır.
Hareketli Çalışma Platformu Seti

Hareketli Çalışma Platformu Seti, rayların her iki yanında birer adet olmak üzere 2 platformdan oluşan bir sistemdir. Hareketli Çalışma Platformu Seti, demiryolu raylarına paralel olarak kurulan hatlar üzerinde hareket eder. Bu sistem, iki platformdan bariyerlerle sınırlandırılmış bir çalışma güvenliği alanı oluşturarak demiryolu araçlarının üzerinde çalışmak için kullanılır. Her bir Hareketli Çalışma Platformu birbirinden bağımsız olarak çalışabilir.

Hareketli Çalışma Platform Seti, Seyyar Çalışma Platform Seti ile eş değerdir, tek farkı Hareketli Çalışma Platform Setinin zemine kurulmasıdır.

Kum İkmal Tesisi

Kum İkmal Tesisi, elektrikli trenlerin kum haznelerini doldurmak için kullanılan bir sistemdir. Bir kum silosunda stoklanan kum, her bir kum istasyonuna (bir trenin her vagonu için bir istasyon) bir boru sistemi vasıtasıyla getirilir. Her istasyon, vagonu bağımsız olarak eş zamanlı doldurabilir, böylece çalışma süresini kısaltır. Kum İkmal Tesisinin tasarımı atölyenin ve demir yolu taşıtlarının tasarımına göre uyarlandığından dolayı özel olarak üretilir. Kum doldurma işlemi tabanca ile, tozu azaltmak ve esnek hortum ömrünü iyileştirmek için düşük hızda gerçekleştirilir. Toz, sistem tarafından emildiği için işlem son derece temiz bir biçimde sonlanır.

Buzlanmayı Önleme
& Buz Çözme Sistemi
Buzlanmayı Önleme Sistemi, kış aylarında demiryolu araçlarının bojilerindeki buzlanmayı önlemek / gidermek için kullanılır. Buzlanmayı Önleyici Sistem, bojilere kimyasal bir ürün püskürtür ve bu ürün buzlanmayı bir süreliğine engeller. Buz Çözme Sistemi, bojiler üzerinde bulunan buzu çözen kimyasal bir ürünü bojilere püskürtür. Püskürtme sistemi doğrudan rayların üzerine kurulur ve tüm kimyasal ürünler, rayların yakınında bulunan tank sistemlerinde toplanır. Komut ünitesi iç kısımda bulunur ve operatörün normal bir sıcaklık alanında çalışmasına izin verir. Bu sistem, teknik özelliklere ve demiryolu taşıtlarına göre tasarlanır.
Geri Toplanabilir
Katener Sistemi

Geri Toplanabilir Katener Sistemi, demiryolu araçlarının çatı kaplama bakım işlemlerini kolaylaştırmak için atölyelerde kullanılır. Geri Toplanabilir Katener Sistemi etkinleştirildiğinde, atölyedeki havadan temas hattı, binanın dışındaki ana havai temas hattından ayrılır. Havai temas hattı, deponun uzunluğu boyunca bir dizi geri toplanabilir sert katener kolu sistemi üzerine kurulur.

Geri Toplanabilir Katener Sistemi, depolara göre tasarlanan özel tasarım bir sistemdir.

Vakumlu Tuvalet Temizleme Ünitesi
Vakumlu Tuvalet Temizleme Ünitesi, her türden demir yolu taşıtını temizlemek için özel olarak tasarlanır ve kullanılır. Tren üzerine monte edilen sabit sisteme iki hortum bağlanarak tuvalet boşaltılır ve dezenfekte edilir. Her vagonunun kendi hortum istasyonu vardır ve her istasyon bağımsız olarak veya aynı anda çalışabilir, bu da çalışma süresini minimuma indirir. Hortum istasyonları, bir boru sistemi aracılığıyla ana arıtma istasyonuna bağlıdır. Ana arıtma istasyonunda kullanılmış suların arıtılması ve sıvıların temizlenmesi için birkaç tank bulunur. Vakumlu Mobil Temizleme Sistemi de buna bir alternatif olarak değerlendirilebilir
Toz Emme Sistemi
Toz Emme Sistemi tamamen özel tasarlanmış bir sistemdir. Tren çatısında veya ana gövdesinde çalışan ekipmanın yanı sıra trenin içini temizlemek için kullanılabilir. Araba başına bir girişe sahip olmak için atölye boyunca birkaç emiş girişi monte edilmiştir. Yer seviyesinde yerden tasarruf sağlamak için tüm boru sistemleri kafa üstü seviyedeki yüksekliğe kurulur. Her girişin, insan yüksekliğinde yerleştirilmiş kendi kontrol ünitesi vardır, bu da hostun aşağı inmesine ve toz emilim işlemini başlatmasına izin verir. Bütün toz emme sistemi, bir kompresör ve bir toz filtresi ile dış kontrol odasına bağlanır.
Araç Gövdesi ve Boya Kabini

Araç Gövdesi Boya Kabini, boyama ve boya kurutma işlemlerinin birlikte yapıldığı, demiryolu araçlarının kısmen veya tamamen boyanmasını sağlayacak, içinden rayların geçtiği bir boya kabinidir. Her boya kabininin tasarımı, gerekli uzunluk ve demiryolu araçlarının profiline bağlı olarak farklılık gösterir. Buharların filtrelenmesi tamamen sistem tarafından yapılır ve boya kabininden hiçbir zararlı atık çıkmaz.

Araç Gövdesi Boya Kabinine ek olarak, daha küçük ekipmanları boyama veya boji boyama için daha küçük boya kabini önerilebilir.

Su Sızdırma Test Sistemi

Su Sızdırma Test Sistemi, demiryolu araçlarının içindeki su sızıntısını tespit etmek için kullanılır. Demiryolu varlığının dış gövdesindeki yüksek basınçlı suyu toz haline getirerek bunu yapmak mümkündür. Bu sistemle kullanılan tüm su geri kazanılır ve su tankına geri döner. Tüm pompalama sisteminin kontrolü tek bir kontrol ünitesi ile sağlanır.

Su Sızdırma Test Sistemi ihtiyaçlara ve teknik özelliklere göre uyarlanıp, yalnızca bir demiryolu taşıtı veya birden fazlasının test edilmesi için tasarlanabilir.

Tren Atık Suyunun Arıtılması
Trenin atık suyunun arıtılması genellikle dizel lokomotiflerin atık suları için kullanılmaktadır. Ancak suyu geri dönüştürmek ve çevreye zarar verebilecek tüm tehlikeli sıvıları ortadan kaldırmak için herhangi bir vagon yıkama sisteminin birleştirilmesinde de kullanılabilir. Tren Atık Su Arıtımı sistemi çeşitli filtre üniteleri, su tankları ve kimyasal ürün tanklarından oluşur. Tüm sistem, sistemin her bir parçasının durumunu gösteren komut birimi tarafından kontrol edilir. Tren Atık Su Arıtım Sistemi çevre standartlarına ve teknik özelliklere uygun olacak biçimde tasarlanmıştır.